Bag hver sky gemmer sig en sol!

Dette gæste inlæg er skrevet af min ven Nadia der idag tager endnu en tur på Ubberup God tur til hende og de andre jeg kender der starter idag.

Det er sjovt som livet kan udarte sig på måder man aldrig havde kunnet forestille sig, turde håbe på, forvente eller ydermere slet ikke have i tankerne. Forskellige aspekter kan pludselig få en større betydning end man troede mulige, og med alle disse oplevelser, erfaringer danner man sig sin identitet, og finder sine værdier.

En lille præsentation af hvem jeg er, vil nok være på sin plads! Jeg har været så heldig at lære Jannik at kende under et ophold på Ubberup højskole aka.” Tykkeskolen!”;) Helt præcis var det efterårsholdet 2007, hold 22! Mit navn er Nadia jeg er 19 år (snart 20!:P…) og har nok gennemgået et af de mest oplevelsesrige år i mit liv, hvor der er sket mange omvæltninger, og hvor mange nye bekendtskaber er skabt! Det er netop dette som jeg vil komme lidt nærmere ind på!

Inden jeg kom til Ubberup, havde jeg haft et dejligt stabilt liv. Klarede mig som jeg skulle i skolen, havde venner, en dejlig familie - udstrålede egentlig at være en glad og lykkelig pige! Men bag facaden gemmer sig altid en sandhed som kun få kender til.  Egentlig var jeg en pige som bare havde lært at klare mig i den situation jeg nu engang stod i – overvægtens onde cirkel!

Dette liv med altid at skulle bruge 200% energi på at ens deller var så lidt synlige som muligt, at holde sig neutral i mange henseender, ikke at satse på nogen anerkendelse fra drenge,  ikke altid turde komme på banen med sin mening eftersom overvægten langsomt  havde ædt selvtilliden op, og generelt  leve dette liv i ren anonymitet var en forhindring for uhyggelig mange ting. Ikke at forglemme, at den fik placeret én i den røde zone for livsstilssygdomme!

Men den samme historie om igen med adskillige slankekure som ikke lykkes, diætister, der heller ikke får ordentlig fat i kerneproblemet for ens overvægt osv. osv., skulle heller ikke være min vej ud af overvægten.

Jeg bestod min studentereksamen juni 2007. Planen var nu at jeg skulle til Spanien og tilbringe et år med arbejde, stifte bekendtskab med kulturen og ikke mindst sproget.  Intet skulle kunne forhindre dette! Men med henblik på mine indledende ord, sker der uventede ting i ens liv, som kan få meget stor betydning! I dette tilfælde blev det at mine forældre tilbød mig at tage en tur på Ubberup.  Jeg havde undersøgt stedet for nogle år siden, men min alder havde gjort det ikke var muligt at blive optaget, og jeg havde derfor lagt det på hylden igen. Men jeg var lidt splittet ved muligheden for at skulle på ubberup. For der var ikke noget jeg mere ønskede end at kunne blive slank og være ude for alle farezoner! Men samtidig var jeg så opsat på Spanien og bange for hvad et ophold på ubberup egentlig ville betyde. Med det mener jeg, at for første gang skulle jeg nu forholde mig intenst til min overvægt, se mig selv i spejlet og erkende hvad der egentlig var sket. Det havde jeg undgået fint indtil nu! Men jeg vidste også at det eneste, der ville give mig muligheden for at finde mig selv helt, var at slippe kiloene fordi de hele livet havde placeret mig i en rolle som jeg kunne forholde mig til – ”DEN TYKKE PIGE”.

Det var denne rolle jeg nu skulle til at forlade. Uden støtte fra folk som Jannik, Bettemus ( Brith ), Anders, Kimse, ikke mindst alle lærerne på ubberup og mange flere var det aldrig lykkedes mig at nå frem til hvor jeg i dag er. Jeg siger ikke Ubberup var idyl hele vejen igennem, det er et minifængsel til tider, men det giver bestemt én muligheden for at grave dybere ned i sig selv, og ikke mindst være afslappet med sin overvægt og den kamp man er i gang med, i og med alle omkring én er i samme båd.

Opholdet på ubberup ændrede mange flere ting i mit liv end jeg havde troet. Jeg var af den overbevisning at det man ville opnå var et vægttab. Men det gav mig også muligheden for at lære mig selv bedre at kende. Jeg lærte at ytre hvor mine grænser gik, og sætte mig selv lidt i første række. Det har jeg især kunnet nyde godt af hernede i Spanien, hvor tingene på ingen måde har udviklet sig som beregnet.  I gamle dage havde jeg bare fortsat uden at fortælle omverdenen om hvor dårligt det egentlig gik. Men har lært jeg skal bruge mit netværk, de er der for at hjælpe! Det er endt med at jeg nu tager hjem til DK til april og vil bruge 3 måneder på ubberup igen, for at smide de sidste kilo som mangler! Jeg er nu meget afbalanceret med det hele og er glad for igen at have en plan! For det jeg i bund og grund ønsker er at være færdig med dette projekt førend jeg kan overgive mig 100% til udlandet.

Men for at slutte de indledende ord af viser min lille beretning, hvordan en beslutning som Ubberup har ændret mit liv! Hvor jeg følte mig allermest fortabt, og viste en anden udadtil end den jeg virkelig var, ændrede Ubberup alt for mig! Har for det første fået venskaber for livet, jeg tør nu være stolt af mig selv! Har nu opnået et vægttab på 22,5 kg. Spanien endte ikke som planlagt, men det får en chance igen er jeg sikker på, skal bare have et meget vigtigt projekt afsluttet først! Jeg tror på man bliver stærk af forhindringerne man møder på livets vej, og indtil videre er det modsatte ikke bevist for mit vedkommende.

 

Det er derfor jeg lever efter ordsproget: ”Bag hver sky gemmer sig en sol”. For selv hvor man finder alt uden nytte, der ingen udgang er at se, kommer løsningen! Min blev Ubberup, hvad jeres har været/bliver, vil tiden vise, men komme - det skal den nok! Det eneste råd er,  at man skal være åben overfor de døre, der åbner sig for én, trods de ikke går i den retning som planlagt.

Held og lykke til jer alle!

Nadia.

 

2 kommentarer til “Bag hver sky gemmer sig en sol!”

 1. Lientje siger:

  Kære Nadia,

  Du er en modig pige, som kan klare at beskrive hvordan du har det. Det er utroligt så godt du beskriver det og det kan du rolig være stolt af. Mange mennesker bruger hele deres liv på at opnå det du lige beskriver.
  Jeg ved godt du selv skal føle det og at det hele ikke bare bliver bedre når du hører søde ord fra andre, men du er en smuk pige, både på ydersiden og endnu mere inden i.
  Du når langt med den måde du ser verden på.
  Held og lykke med dit projekt.
  Hvis der er noget jeg/vi kan hjælpe med, så må du endelig sige til. Vi er der for at hjælpe :)

  Knus
  En stolt gammel tøs :)

 2. Nadia siger:

  Tak for de fine ord!
  Jeg er også ret overbevist om at jeg er kommet langt, og hvis det kan inspirere andre, er det fantastisk!
  Jeg håber også I har det godt!:P…
  Glæder mig til at se jer igen!
  Kram fra en lidt mindre gammel tøs!:P

Skriv en kommentar