Projekt Bulgarien.

(undskylder naturligvis for den lange tid der gik inden dette blev sat ind) 

Langt borte i det fjerne startede en velkendt men dog irriterende lyd…  Ja i har gættet det V Æ K K E U R E T kl. var slået 0500 og vi var så småt på vej på den forældre finansierede ferie i 2 uger ved Sortehavets kyst i Bulgarien.

Op og af sted, sådan føltes det i hvert fald da vi havde gjort vores forarbejde godt og faktisk bare skulle af sted for at samle kufferter op hos fam.Stuhr i Jonstrup city Kl. 0700


Kastrup luft havn by morning

Da vi ankom, stod de nærmest klar hvilket er en forholdsvis sjælden begivenhed på de kanter, af sted til lufthavnen og til check in. Jeg havde jo nok en mistanke om min kuffert var en anelse tung (et hint er den faktisk er som limet til jorden) desuden havde jeg stoppet alt foto grej i min store foto rygsæk som også vejede i den tunge ende af det tilladte og da domens time kom, var min kuffert den skyldige i 31 kg altså ca.’ 11 kg mere en tilladt, Damerne ved disken så straks guld ;) men min moder der var en anelse stresset lod med tale og klør forstå at vi skam ikke skulle betale da vi havde bestilt plads til 7 kufferter og kun brugte de 6. Efter lidt frem og tilbage blev det sådan og håndbagagen vejede de slet ikke. Så langt så godt op til gennemlysningen DET er godt nok blevet en langhåret affære man skal smide bælte og alt muligt med fare for en blotning af den blegfede dansker røv gjorde jeg som befalet, men desværre glemte jeg at tømme mine lommer, så tilbage igen og over til den unge dame uden smil……. Og så skulle der kropsvisiteres (men jeg kan nu ikke lade være med at tænke at sådan måtte det gå med en krop som min ;) og en kvindelig sikkerheds tingest ……

Igennem sikkerheds halløjet og ind og vente. Så ud til vore flyver var lidt forsinket og derfor først ville komme på tavlen lidt senere, efter lidt kedsommelig venten var den der pludselig og med relativt kort ventetid, så hu hej vilde dyr ud over sletten eller nej En lille purk havde lige fyldt bleen med bummelum, så jeg hoppede i forvejen og stod længe ved gate’en og troede jeg skulle alene af sted ;)

Men til sidst lykkedes det hele da og af sted vi fløj uden nogle store begivenheder landede vi 2,5 time senere i Varna lufthavn i Bulgarien. Det var sgu et kultur


Polen lidt oppefra


Ikke dårligt sted at sidde i den båd

Chok!! der var vi virkelig landet i den gamle østblok, lufthaven var træt og terminalen på størrelse med et toilet i et fly ;) men igennem kom vi da og fik stillet op til at bagagen skulle komme op ad det dertil konstrueret bånd

 
Min søster venter med sønike Noah

 og vi fik da også vores bagage, ja lige på nær min mor og min søster;) og en del andre mennesker. Det er i sig selv en prøvelse at miste bagage men at gøre det sådan et sted slår sgu det meste (min far gik nærmest småfnisende rundt i lykken over det ikke var hans kuffert der var væk )men men men ;) Min mor og søster fik fremvist et stk. lamineret papir med de mest almindelige kufferter for at vælge deres i denne kuffert ”line up”


Bulgarsk kuffert line up

Og smilene var langt imellem alt imens de stod med denne totalt uservice minded dame. Men til sidste fortsatte vores rejse da mod Obzor ressort ca.’ 1 times kørsel fra lufthavnen. Den Bulgarske trafik kultur er spænende for at sige det mildt, men heldigvis var vores chauffør i besiddelse af død’s frygt og kørte ganske fornuftigt.

 
Ja jow hehe


Bulgarsk pladearbejde på en Lada

 Vel ankommet mistede min fader noget af sin humor da han opdagede at det rent faktisk var hans kuffert der var væk og ikke min moders haha men til gengæld blev hun i helt godt humør igen.

De første 2 dage dernede regnede det en del, men fair nok så var det jo overstået ;) Vi faldt efter hånden ind i rytmen med at stå op, spise lidt gå på stranden og leje ligge stol og flyde til frokost tid, lidt frokost og på stranden og flyde til aftens tid.

 
Det bringer i den grad minder frem. mors hjemmebrændte morgenbrød ;)

 For mange en dødssyg ferie men på mange måder ikke helt skidt. Må dog erkende at vi naturligvis ikke bare flød hele tiden men også var inde i den lokale by for at se deres begrænsede udvalg af div. Kopi produkter. Og en ny kuffert til Carolien da fly selskabet havde valgt at være lidt voldsom ved den gamle.


Carolien og Noah kikker efter lyn


Noah og Malte i fryd og fred


Noah godt gemt


Udsigt fra resturant

Hvis man ikke havde lyst til gå til byen kunne man på resortet sætte sig ind i en anhænger der sad bag på en Jeep der kørte på gas ( med en ikke helt duftfri udstødnings gas til følge ) det kostede så 1 Leva hver vej pr. person altså ca., 3.80 Kr. Så billigt er det nu stadigvæk i Bulgarien.


Bussen til byen ;)


Mig og Malte


De lokale udlejnings cykler


Luksus modellen med topnice gaffel monteret


Bagskifter

Jeg havde besluttet mig for ikke at gå helt i stå og derfor benytte fitness centeret dernede, men da det var ferie blev det kun ca.’ hver anden morgen. Den første morgen skulle jeg efter Carolien havde løbet lidt på løbe bånd have min debut der, har længe taget tilløb til dette dejlige instrument den første dag lykkedes det mig at løbe 2.2 km uden pauser og det var jeg rigtigt stolt af indtil min lillesøster løb 2.5km. Nu er jeg jo ikke det store konkurrance mennesker eller jo vent det er jeg sgu…. Så jeg vidste allerede at næste gang vi skulle på det bånd ville der ikke blive taget nogen fanger ;) Som sagt så gjort jeg stoppede efter 1 time og 2 min. 6.7 km uden pauser med viden om jeg havde mere i benene overlod jeg maskinen til min kommende hustru der efterhånden var noget utålmodig over den tid jeg havde tilbage holdt den maskine til eget brug.

Så alt i alt meget tilfredsstilende og endnu en brik i en hemlig plan er faldet på plads , mere følger ;)


Noah bliver vasket af søs og Carolien


En utilregnlig badegæst


Tjaaa

En kort opsummering af Bulgarien må være.

Behageligt klima ved Sorte havet. Godt billigt prisniveau.  Flinke mennesker (når de opdager man ikke er tysker).


Solnedgang ud af døren

I den anden ende er maden ikke nogen speciel oplevelse, krydderier tror jeg ikke man kender meget til. Det er et gammelt østland og fungere i nogle retninger som et.

Alt i alt vil vi gerne af sted igen på en dejlig billig dase ferie.


Familien - syg søster til sankt hans


Sankt hans bål


Med efterfølgende fyrværkeri


Søster i “psyco pose”

Som et Ps. Vil jeg gerne smide en af de sjoveste oplevelse ind her til sidst.

Carolien og jeg ( og min søster og fader ) havde lejet en vand scooter en sådan havde vi ikke prøvet før, men Carolien ville helst ikke styre og det havde jeg jo ikke meget imod ;) som gamle Cross dreng skal håndtaget jo bare i bund når chancen byder sig, som sagt så gjort. De skyder en ganske pæn fart ca.’ 75 km\t og det føles noget hurtigere så tæt på vandet. Synes faktisk ikke de var helt nemme at styre, så efter et par fuldgas passager langs stranden med en mere eller mindre tilfreds Carolien ( hun havde kun mig at holde i og på de helt store bølger tror jeg faktisk kun det var mig hun rørte ) begyndte jeg at øve sving efterhånden med højere og højere fart og naturligvis gik det galt i et sving med god fart fik jeg fat i kanten af en bølge så scooteren fulgte den, men det gjorde Carolien og jeg ikke hehe jeg fik til gengæld slugt en del vand da jeg grinte hele vejen i bølgen blå. Da vi poppede og sagde ( råbte ) jeg sagde du skulle køre ordentligt og det havde hun jo ret i.

Men for sa… det var morsomt

Nu vil jeg vende tilbage til bryllups forberedelser igen der er en del at se til.

Vi ses på sporet…


Nyt hotel der bygges af russisk rigmand


Sorte havet by night


Resortet


Ja så ikke helt modellen til dette kunstværk ;)


Familien eller dele af den på vej ud på sofaen


Meget stolt dreng


Strandløve


Min fader er crashet

 

 

2 kommentarer til “Projekt Bulgarien.”

 1. Tommy Hass siger:

  Velkommen hjem.
  Det var jo på tide med en beretning ;-)

  Det ser ud til i har hygget jer, jeg er næsten ikke misundelig.
  Ja det er skide skægt på en vandscooter, det må have været et kønt syn at se jer airborne he he

 2. jannik siger:

  tror det … det var ihvertfald max morsomt at ryge af ;)

Skriv en kommentar